Je kind aanmelden voor MINDCARE op jullie school

MINDCARE ondersteunt ook op school en in de klas.
Op verschillende scholen heeft MINDCARE een behandelaar op de schoollocatie.
Vaak maakt dit de stap naar hulpverlening voor jou en je kind kleiner. Ook kan de behandelaar goed samenwerken met de leerkracht van je kind.

Als jouw kind op een school zit waar MINDCARE op locatie werkt kan je je kind op de volgende manier voor behandeling aanmelden:

STAP 1

Het is prettig voor de kennismaking als je alvast het intakeformulier hebt ingevuld, dan hebben we alvast wat voor informatie. Deze kan je als ouders samen invullen of ieder afzonderlijk.
Soms heb je al overleg gehad met de leerkracht en/of IB-er van school en ben je via deze route al aangemeld bij MINDCARE. Het is niet verplicht het intakeformulier in te vullen, maar het helpt ons – en wellicht jullie ook – bij de voorbereiding.

STAP 2

MINDCARE belt voor een telefonische kennismaking. We spreken de hulpvraag van jullie als ouders en van je kind door. Hier kijken we samen of MINDCARE de juiste partij is om jullie verder te helpen en of de behandelaar op school de juiste vorm is. Wanneer dit zo is gaan we verder naar stap 3. Wanneer we denken dat dit niet het meest passend is kijken we verwachten dat jullie wel verder helpt.

STAP 3

Er is een verwijzing naar specialistische jeugd ggz nodig om te kunnen starten met de behandeling.
Vraag je huisarts of het WIJ-team om een verwijzing naar MINDCARE.
Je huisarts kan ons digitale verwijsformulier gebruiken.
Leg zo goed mogelijk uit waarom je denkt dat behandeling nodig is. Het telefonische kennismakingsgesprek van stap 2 kan je hierbij helpen.

STAP 4

Naast de aanmelding hebben we toestemming van jullie als ouders nodig voor de behandeling.

We kunnen niet starten voordat deze toestemmingsformulieren door (beide) gezagdragende ouder(s) getekend zijn.
Wanneer er maar 1 gezagdragende ouder is hebben we hier een bewijs van nodig zoals een uittreksel van het gezagsregister.

Hier kan je de formulieren vast tekenen:

 

Voor jonge kinderen hebben we een kennismakingskleurplaat, die je hier kunt downloaden. Je mag deze invullen, kleuren en versieren als je dat wil! Je mag hem vooraf opsturen, meenemen naar de intake kan natuurlijk ook.

 

STAP 5

Zodra de verwijsbrief en de 2 toestemmingsformulieren binnen zijn (en eventueel een uittreksel gezagsregister) plannen wij een intakegesprek en starten we zo snel mogelijk met de behandeling