Zorg op in­di­ca­tie

Wat zorg op indicatie van de gemeente precies inhoudt

Als jullie kind behandeling van MINDCARE nodig heeft kunt u op verschillende manieren bij ons terecht:


Zorg op indicatie (ZIN) en persoonsgebonden budget (PGB)

Een indicatie van de gemeente houdt in dat de gemeente MINDCARE de opdracht geeft jullie kind – of jullie als gezin – de juiste zorg te geven.
De verwijzer bepaalt – in overleg met de behandelaren van MINDCARE – de duur en de zwaarte van de zorg en op basis hiervan vergoedt de gemeente de zorg met vooraf afgesproken tarieven. Voor deze indicatie is geen diagnose nodig.
Omdat MINDCARE een overeenkomst met de gemeente heeft verloopt dit volgens deze afgesproken regels. Zowel de overeenkomst als de betalingen verlopen rechtstreeks tussen de gemeente en MINDCARE. De zorg die geleverd wordt op basis van deze overeenkomst heet ‘zorg in natura’.
Een PGB (persoonsgebonden budget) wordt ook op indicatie van de gemeente afgegeven. Alleen krijgt u het budget dat aan deze indicatie hangt in eigen beheer en kunt u zelf een zorgovereenkomst met een zorgaanbieder naar keuze afsluiten. Dat kan dus ook met een zorgaanbieder die geen eigen contract met de gemeente heeft.
Omdat dit administratief voor MINDCARE omslachtiger is en hier, over het algemeen geen meerwaarde voor de behandeling in zit, kiest MINDCARE er voor geen zorg op basis van PGB te bieden.

Overleg

Natuurlijk kunt u altijd eerst bellen of mailen om te overleggen of MINDCARE bij je (kind) past en daarna uw kind aanmelden of om een verwijzing vragen.