Stap 1
Wil je je (kind) aanmelden bij MINDCARE, dan kan je dat doen via het intakeformulier. Als we je aanmelding ontvangen hebben, word je gebeld voor een telefonische kennismaking. We informeren je dan over de gang van zaken en maken alvast kort kennis om af te stemmen of je bij MINDCARE aan het goede adres bent. Je kunt ook direct zelf bellen (tel. nr. 06-45182448).
Stap 2
Wanneer de uitkomst van stap 1 positief is, vragen we je een verwijzing te regelen om hulp van ons te kunnen krijgen. De verwijzing kan gedaan worden door de gemeente (CJG of sociaal team), huisarts, medisch specialist, kinderarts of jeugdarts. Bij voorkeur gebruiken zij daarvoor ons verwijsformulier met invulschema. Meer informatie hierover kan je hier vinden.
Stap 3
Zodra we de verwijzing binnen hebben plannen we een intake. De intake is naast het in kaart brengen van de hulpvragen ook bedoeld om te beoordelen welk hulpaanbod het meest geschikt is. Als je (kind) al een voorkeur hebt/heeft, nemen we deze serieus. Wel kijken wij mee of deze ook volgens ons goed kan bijdragen aan het bereiken van de werkdoelen. Goed om te weten: om de kans op vermindering van de klachten en vergroten van het welbevinden zo groot mogelijk te maken, werken wij zoveel mogelijk met zowel kind als ouder(s).Tijdens de intake bespreken we ook enige formele zaken, zoals de behandelovereenkomst. Deze kan je hier alvast lezen en invullen. Voor jonge kinderen: voor jullie hebben we een kennismakingskleurplaat, die kan je hier alvast downloaden. Dan kan je hem invullen, kleuren en versieren als je dat wil! Je mag hem vooraf opsturen, maar je mag hem ook meenemen naar de intake.
Stap 4
Na de intake vragen wij een indicatie aan bij de gemeente. We kunnen pas starten met de behandeling als de indicatie binnen is (wachttijd gemiddeld 1 maand) en er plek is bij de betreffende therapeut. Je krijgt vanzelf bericht van ons. Tussentijdse vragen kunnen natuurlijk altijd.
Wachtlijst
Wij houden ook niet van wachtlijsten.
De eerste stap op weg naar hulp is vaak het moeilijkst. Daarom zouden we het liefst zo snel mogelijk met de behandeling willen starten.
In het belang van goede zorg voor kinderen, jongeren en ouders (en ook onze therapeuten) is het helaas onontkoombaar soms langere tijd te moeten wachten. Goede zorg betekent namelijk ook voldoende tijd en aandacht voor onze cliënten. Echte aandacht. Want dat is wat een hulpverlener, welke dan ook, op zijn minst moet kunnen bieden.
Houd rekening met een wachttijd van vier weken voor de intake.
De precieze wachttijd voor behandeling is afhankelijk van de gekozen behandeling. Dit kan gemiddeld 12 weken duren.
We doen er alles aan om je zo snel en goed mogelijk te helpen.